Асен Генов: Атаката срещу нас е продиктувана от страх

18:36, 14 юли 15 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Еднозначната оценка на българското общество срещу модела #Кой се видя през онези 400 дни, в които българите скандираха „МАФИЯ“. Ние изразяваме своята позиция категорично и ясно. Посочваме факти и обстоятелства, които са публично известни.

Това заяви пред София Topnovini.bg Асен Генов от „Протестна мрежа“. Изказването му е във връзка с внесените от него и Антоанета Цонева съвместни искове в Софийския районен съд срещу вестниците „Монитор“ и „Телеграф“, както и срещу информационна агенция ПИК. Цонева и Генов завеждат дела срещу трите медии на обща стойност 25 000 лева.

По думите му някой е притеснен от това. Този някой тръгвал по два фронта - чрез медиите и с плакатна война.

„Атаката е срещу нашите лица и имена – всички от „Протестна мрежа“. Срещу нашите публични действия. Виждаме, че съпротивата е отчаяна“, обясни Генов.

Той я отдава само и единствено на страх. Той е продиктуван от съдебната реформа и факта, че „Протестна мрежа“ подкрепя реформата и призивите в парламента да се намерят достатъчно депутати, които да подкрепят промените на правосъдния министър Христо Иванов.

„Очевидно това изостря чувствителността на нашите анонимни опоненти. Виждаме, че ни отговарят с такава абсолютно медийно нечистоплътни действия“, казва Асен Генов.

По спомен Генов обясни, че статиите са подписани редакционно – нямат конкретни автори.

Попитан дали са се опитали да се свържат с конкретните издания Генов каза, че не смята за редно той да търси медиите.

„Би трябвало те да ни потърсят. Когато някой журналист пише един такъв материал, който има някаква нотка на разследваща функция, би следвало ние да бъдем потърсени. За целия период, откакто започнаха протестите в България срещу модела #Кой, никога не сме били търсени от тази медийна група за някакви наистина обективни и безпристрастни коментари“, поясни Асен Генов.

Според него „Протестна мрежа“ няма за какво да ги търси, защото тези издания са разпространили информация, уронващата добро име и честта на протестиращите. Генов е на мнения, че трябва да търси съдебна защита.

„Уверен съм и съм убеден, че истината трябва да възтържествува в България. Тя е в медиите и съдебната зала“, допълни Асен Генов.

По думите му причината за публикуването на статиите е същата, поради която систематично и целенасочено група български граждани изразяват активно своята гражданска позиция. Тези хора се включват и поддържат и изразяват негативно мнение в протестите към пороците на обществено-политическите процеси в България.

Идеята била да се защити моделът #Кой. Да се защитят всички тези порочни политически и икономически процеси в обществото.

„Тази сутрин Сотир Цацаров говореше за КТБ. По думите му банката е била любимо украшение на властта, гледано под стъклен похлупак. Говореше за тази банка като на нещо, на което политиците са се радвали, защото е изпълнявало техните най-големите икономически капризи, условно казано“, припомни Генов.

Зам.-главният редактор на вестник „Монитор“ Петя Бахарова отказа да коментира случая пред медията ни.

„Не сме го мислили. Вършим си регулярната работа. Не сме мислили за никакви становища. Не сме го обсъждали дори. Това си е решение на г-жа Антоанета Цонева“, каза тя.

Любомира Будакова, зам.-главен редактор и редактор на политическия отдел във вестник „Телеграф“ първоначално отговори на обаждането ни. Когато разбра за какво я търсим, се оплака, че връзката прекъсва и помоли да я потърсим отново. След това повече не пожела да си вдигне телефона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама