Новозеландски гребкини очаровани от Пловдив

18:52, 14 юли 15 / Спорт 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Много съм развълнувана да бъда отново тук. Бях в Пловдив през 2012 г., когато участвах в световното първенство за юноши и девойки. Всъщност това беше и първото ми идване в Европа и бях много впечатлена." Това сподели новозеландката Зоуи Макбрайд, която пристигна в Пловдив за участието си в световното първенство по гребане от 22 до 26 юли.

При предишното си идване у нас Зоуи за пръв път се докоснала до световното гребане, каза още тя. Останала очарована от Гребния канал в Пловдив и от отличната организация. "Водата е много бърза и се постигат отлични времена. Всичко е супер и на много високо ниво", заяви новозеландката.

През изминалия уикенд родената през 1995 г. гребкиня триумфира на скиф лека категория при жените на световната купа в Люцерн, а в края на юни стана и световна рекордьорка в дисциплината, след като спечели първото място на световната купа във Варезе с уникалното време 7:24.46 мин. Така Макбрайд подобри рекорда на двукратната олимпийска шампионка Констанца Бурчица (Рум) - 7:28.15, който бе поставен преди цели 21 години във Франция.

Зоуи Макбрайд е едно от новите големи имена в гребането. Идва у нас за втори път - печели бронзов медал с новозеландската четворка на шампионата на планетата за юноши и девойки в града под тепетата през 2012 г.

На световното първенство до 23 г. в Пловдив през 2015 г. тя ще участва на двойка скул лека категория заедно с Джаки Кидъл, която също е в много добра форма - завърши четвърта на скиф лека категория при жените на световната купа през уикенда.

За разлика от Зоуи, Джаки е в България за пръв път. Оказа се обаче, че тя знае доста за Гребната база в Пловдив. "Чувала съм страхотни неща за канала в Пловдив. Знам, че водата е много бърза. Ще е много различно от това, на което сме свикнали в Нова Зеландия, а и със състезанията в Европа. Много съм развълнувана да видя какво ще ни предложи България, да опитам трасето. Част от нашия отбор е тук от известно време и те също ни казаха прекрасни неща. Така че очаквам състезанието с нетърпение", каза Джаки Кидъл.

Двете новозеландки са твърдо решени да спечелят златото. Твърдят, че не са много запознати с конкуренцията, но в дните до началото на шампионата ще направят проучване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама