МВнР: България приветства споразумението с Иран

19:13, 14 юли 15 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България приветства постигнатото на 14 юли 2015 г. във Виена историческо споразумение по Съвместен всеобхватен план за действие по иранската ядрена програма между министрите на външните работи на страните от Е 3+3 (Великобритания, Германия, Франция, Китай, Руската федерация, САЩ) и Иран, съобщи Министерството на външните работи.

„Оценяваме високо решимостта и безпрецедентните усилия на всички участници в преговорния процес, в това число екипа на Европейската служба за външна дейност, които направиха възможно намирането на дипломатическо решение. Изразяваме надежда, че то ще бъде широко подкрепено от международната общност и предвидените мерки ще бъдат приложени в пълен обем“, се посочва в изявлението на Външно министерство.

„Вярваме, че уреждането на този сложен дългогодишен проблем е значима стъпка напред към укрепването на доверието и стабилността в съседния на България регион на Близкия и Средния изток. Създават се благоприятни възможности за сътрудничество и конструктивен диалог с Иран по редица въпроси, включително от регионално и глобално значение.“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама