Бариера и такса ограничават достъпа на автомобили до болницата в Добрич

19:19, 14 юли 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес е въведена промяна в пропускателния режим на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. По решение на Съвета на директорите, е поставена бариера, с която се ограничава достъпът на лични автомобили в двора на болничното заведение, съобщи изпълнителният директор д-р Трифон Йорданов.

Причината е, че след разрешаване на достъпа на територията на болничното заведение е имало нелицеприятни случаи, особено пред Спешно отделение, през което годишно преминават 46 000 пациенти. Имало е случаи на блокиране на входа на Спешно отделение до такава степен, че не са можели да стигнат дори линейки с пациенти в спешно състояние.

Изпълнителният директор на болницата подчерта, че са предприети мерки, за да не се затруднява входът както на служебни автомобили, така и на лични автомобили, които водят пациенти от спешен и неотложен порядък към Спешно отделение.

Дежурните екипи в Спешно отделение ще дават жетони за безплатен достъп за спешни и неотложни случаи. На пациент, приеман в болничното заведение, който идва с личен транспорт, задължително ще бъде даван жетон, с който той да не заплаща входа. Всички други, включително и персоналът на МБАЛ, при желание, могат да влязат в двора на болницата срещу заплащане. Те получават електронен чип. Входът е 2 лева, като заплащането става при излизането. Има монетно устройство, което подава информация към НАП.

„Спазили сме всички изисквания на закона, за да се осигурява достъп както на пациенти в неравностойно положение, така и за  болни на хемодиализа, които постъпват с лични автомобили. Осигурени са чипове за безплатен достъп на всички превозни средства на Центъра за спешна медицинска помощ, включително за центровете в общините от областта“, каза д-р Йорданов. Той посочи, че мярката е взета, с цел опазване имуществото на болничното заведение и недопускане на хаос в двора на болницата. „Не накърняваме в никаква степен интереса на гражданите и на персонала“, каза д-р Йорданов. Той припомни, че в района на МБАЛ има безплатен паркинг и, който желае, може да го ползва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама