Контрапротестиращите: С куци коне като Христо Иванов реформа не се прави

20:04, 14 юли 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само на метри от подкрепящите съдебната реформа, два часа по-рано се събраха младежи, които се обявиха срещу правосъдния министър и неговата реформа, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Голяма част от тях не пожелаха да се представят, но обясниха, че не било редно зад правосъдния министър да седи фондация "Америка за България". Протестиращите обясниха, че искат реформа, но не в този вид. Предлаганата от Иванов реформата не предвиждала да вкарва затворниците в затвора.

„Христо Иванов е некомпетентен и не заслужава да бъде министър на правосъдието. Той е протеже на Иван Костов, който ограби държавата”, каза една протестиращите.

Сред демонстрантите бяха донесли и голям изкуствен кон.

„Това е конят Ицо. Той е куц и не може да бъде нито минитър, нито да прави реформи За това сме тук. Костов управляваше и си отиде. Сега и неговите хора и реформата им не я искаме”, каза друга жена.

Контрапротестиращите подчертаха, че са "алергични към корупцията". Те носеха и плакат с лика на Радан Кънев, с нецензурен надпис- "Гъз, ти си наш'то знаме", гласеше той. Двете групи протестиращи се събраха на едно място. Напрежение между тях няма и протестите протичат спокойно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама