Радан Кънев възмутен от контрапротеста

22:36, 14 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възмутен от малобройния контрапротест срещу съдебната реформа и Христо Иванов днес лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, написа в профила си във Фейсбук , че това е сляпа злоба, покъртителна слабост и некадърност на статуквото в българското правосъдие.

Контрапротестът беше направен паралелно с голям протест с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на Съдебната реформа.

Публикуваме текстът, който Радан Кънев  написа без редакторска намеса.

Обясними са и сляпата злоба, и покъртителната слабост и некадърност на последните защитници на "рубежа" на статуквото в българското правосъдие.  Що за глупост и слабост е да съсредоточиш подобна пропагандна машина срещу двама души без пари и връзки (да, Христо и себе си имам предвид)? Откъде може да ти хрумне, че имам амбиции да ставам главен прокурор (казано направо - нямам и няма да имам)? Откъде накъде бивш главен прокурор и двама главни редактори са впрегнати да атакуват политици с уж десет процента електорална подкрепа? Как ние с Христо се оказахме главни врагове на Големия им брат?  Обяснимо е, защото мафията се оказа сама и изоставена. Българското общество, общественото мнение и европейските ни партньори - не държавите, а гражданите - гледат в една посока. Политическите партии, дори и да искат, не могат да гледат в обратната. И това отваря цялото поле на преговорите и разумния реформаторски компромис. Оттук насетне преговорите са политически и експертни, освободени от мафиотско влияние - то е завряно в тясната си бандитска ниша, с неприкрито чуждо финансиране. Както вече казах, няма реформа на РБ. Ние имаме 23 от 180 нужни гласа.  Но дебатът е на терена на публичното и политическото, без пазарлъци и договорки на белите покривки. И това е страхотно начало.  И не, нито получавам пари отнякъде, нито давам по 50 лева. Освен на Калоян Стоев, на него съм го обещал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама