"Лудогорец" допусна загуба от молдовския „Милсами” в Шампионската лига

22:51, 14 юли 15 / Спорт 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският първенец започна новия сезон с изненадваща загуба с 0:1 от "Милсами" във втория предварителен кръг на Шампионската лига, съобщи dnevnik.bg.

Отборът от Разград показа разочароваща игра, неотговаряща на амбициите за връщане в групите на Шампионската лига. Треньорът Рибейро, за когото това беше първи официален мач начело на "Лудогорец", пусна само един от новите футболисти в основния състав - Лукас Саша.

"Опипването на обстановката" за "Лудогорец" продължи прекалено дълго. В първия половин час шампионите държаха инициативата, владееха повече топката, но това не им помогна да застрашат вратата на Раду Мицу.

Между 30-ата и 40-ата минута домакините увеличиха оборотите и създадоха добри положения. В 30-ата след бърза атака отдясно Михаил Александров получи и стреля мощно, но стражът изби. Топката отиде към другото крило, където я пое Върджил Мисиджан. Холандецът излъга защитник и отправи много силен и добре насочен удар, но Мицу отново спаси.

Малко по-късно "Лудогорец" стигна до продължително разбъркване и серия опити за удар в наказателното поле на съперника. И този път обаче добре подредената и сгъстена защита на молдовците се справи.

В 35-ата минута Жуниор Кишада стреля с глава, а топката мина покрай гредата.

Футболистите на "Милсами" се възползваха от една от малкото си възможности. В 40-ата минута Владислав Стоянов изби опасен удар на съперник в ъглов удар. След центрирането шампионите допуснаха груба грешка и Александро Антонюк пред голлинията засече във вратата.

До почивката "Лудогорец" успя единствено да отправи нов опасен удар чрез Мисиджан. След далечен изстрел дойде и първата по-добра възможност за отбора през втората част. Негов автор беше новопривлеченият Андрей Препелица, сменил Абел Анисе. В игра се появи и Цветелин Чунчуков, а по-късно влезе и друг нов футболист - Сисиньо.

"Лудогорец" игра колебливо и вяло през първата половина на втората част. Напрежението в състава се увеличи и това пролича в неразумно изкараните жълти картони от капитана Светослав Дяков и Козмин Моци.

Молдовците продължиха да се защитават добре, но и поглеждаха напред. В 61-ата минута резервата Кристиан Буд можеше да удвои. Удар на негов съотборник беше блокиран и топката отскочи. В близост до вратата буд игра с глава, но Стоянов се хвърли и спаси.

Постепенно "Лудогорец" започна да действа по-настоятелно и агресивно. Това не притесни молдовците, които все така играеха задружно в защита и не позволяваха опасности пред Мицу. Едва в 85-ата минута Сисиньо напредна и пробва да стреля, но в краката му се хвърли защитник. Топката попадна в Препелица и той отправи силен удар. За щастие на "Милсами" топката мина над вратата.

Докато атакуваше, "Лудогорец" можеше и да получи втори гол. В 89-ата минута съперникът направи отлична контраатака. Играч на молдовския отбор получи непокрит вдясно в наказателното поле и със залъгващо движение се справи с хвърлил се защитник, но след това Моци изби.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама