До месец тапите по улиците в София се отпушват

23:55, 14 юли 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест големи ремонта се извършват в София към момента. В над 40 точки на града се извършват по-малки текущи ремонт – изкърпване, ремонт на тротоари и др. Това обясни зам.-кметът по транспорта в Столична община Любомир Христов.

На 16 юли трябва да е готов тунелът, който минава под бул. "Цариградско шосе" и свързва Телевизионната кула. Към момента заложените срокове се спазват и поетапно се пускат в експлоатация готовите отсечки.

Най-късно до 15 септември трябва да приключат ремонтите на основните пътни платна там, включително полагане на маркировка и елементите на организация на движението. До края на октомври трябва да са готови локалните платна, каза Христов. Той обясни, че в готовите участъци там се пускат своевременно.

Едновременно с ремонта на "Цариградско шосе" се наложи и ремонт на бул. "Ал. Малинов" и това предизвика нови задръствания в района, призна зам.-кметът. Като причина за едновременното започване на ремонт в толкова ключови обекта, той обясни, че строителният сезон у нас е сравнително кратък и се прави всичко възможно да се възползват от него. Краят на юли е срокът за приключване на строителни дейности в "Младост", обеща Христов.

По повод двата инцидента около пропадането на пътното платно около изграждането на метростанциите на бул. "Черни връх" зам.-кметът обясни, че все още  се установят причините за слягането на земните пластове в района. Експертите вече са излезли със становища, очаквам предложения за мерките, които да вземем, каза още той.

Продължава строителството на метростанцията и наземната работа по пътните платна около кръстовището на "Сребърна" и бул. "Черни връх". Краят на август е срокът за пускането на това кръстовище, догодина ще е готова метростанцията и тунелът, каза още Христов. По негови думи очакваните прогнози са, че около 60 хил. души ще се възползват от нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама