Японски певци и танцьори ще гостуват в Стара Загора

06:57, 15 юли 15 / Култура 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Певци и таньори от Япония да гостуват на старозагорска сцена предложи областният управител инж. Георги Ранов на среща с японския посланик у нас Такаши Коидзуми. На срещата присъства и културното аташе на японското посолство у нас г-жа Мивако Кибаяши, съобщиха от областната управа.

Инж. Ранов  отбеляза няколко възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в регионален план. Едната от тях е културно-историческият туризъм. Областният управител подчерта големия потенциал на Стара Загора и осем хилядолетната история на града. „Неолитните жилища, Античният форум, Регионалният исторически музей са обекти, които могат да спечелят вниманието на японските туристи”, убеден е областният управител.

Обсъдени са и възможностите за сътрудничество и обмен на научни кадри между японски висши учебни заведения и Тракийския университет в Стара Загора.

Японските гости са били запознати и с историята на Старозагорската опера, която тази година празнува 90-годишен юбилей. Посланик Коидзуми и инж. Ранов са изразили  мнение, че в областта на музикалното и театралното изкуство също могат да бъдат търсени начини за сближаване между Старозагорска област и Япония.

Според Такаши Коидзуми областта с нейните природни и културно-исторически дадености задължително трябва да бъде представена в откриващия се

български център по туризъм в японската столица Токио.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама