ВСС организира кръгла маса за съдебната реформа

07:26, 15 юли 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторатът към ВСС организира кръгла маса на тема „Инспекторатът към Висшия съдебен съвет – субект или обект на съдебната реформа в България”. Събитието ще се състои на 15 юли (сряда) 2015 г. в сградата на Съюза на юристите в България. Съорганизатори са Сдружение „Център за правни инициативи”, ръководено от проф. д-р Даниел Вълчев и „Съюза на юристите в България” с председател Владислав Славов.

Инициативата цели провеждането на професионален дебат за мястото на Инспектората в съдебната власт, същността на дейността му и ролята му за ефективното провеждане на съдебната реформа.

Встъпителни слова ще поднесат председателят на Комисията по правни въпроси на НС г-н Даниел Кирилов и министъра на правосъдието г-н Христо Иванов.

Кръглата маса ще протече в две части. В първата – „Дейността на ИВСС от неговото създаване досега и взаимодействието му с органите на съдебната система” с изказвания ще се включат главният инспектор г-жа Теодора Точкова, председателят на ВКС г-н Лозан Панов, заместник председателят на ВАС г-н Боян Магдалинчев, главният прокурор г-н Сотир Цацаров, представляващият ВСС г-жа Соня Найденова и председателят на Висшия адвокатски съвет г-жа Ралица Негенцова.

По темата от втората част на събитието „Статут на Инспектората. Ефективност на упражняваната дейност и ролята на ИВСС за осъществяване на целите, заложени в Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система” свои идеи ще представят проф. д-р Пенчо Пенев, председателят на Съюза на юристите в България г-н Владислав Славов, проф. д-р Даниел Вълчев и националният омбудсман г-н Константин Пенчев.

Гости на кръглата маса са конституционни съдии, членове на ВСС, инспектори и експерти от ИВСС, представители на апелативните съдилища и прокуратури в страната, представители на ЕК в България, представители на съсловните организации на съдии, прокурори и следователи, медии. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама