Шест изнесени приемни за съвети в земеделието организират в област Разград

07:53, 15 юли 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) организира шест изнесени приемни в област Разград през юли, съобщават от институцията. Тяхната цел е да се разшири и улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги на службата.

Всеки производител ще може на място да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, включително и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., схемите за директни плащания и националните схеми за подпомагане.

На 23 юли ще бъдат консултирани земеделските производители в исперихските села Белинци и Делчево, на 28 юли приемни ще има в кубратските села Бисерци и Севар, а на 30 юли специалистите ще се срещнат със стопаните от лознишките села Веселина и Бели Лом. Срещите ще се провеждат в сградите на кметствата в населените места.

Едновременно с изнесените приемни НССЗ провежда и семинари, съвместно с научни институти. През май съвместно с РУ "Ангел Кънчев" са проведени два семинара, през октомври предстои информационна среща – семинар на тема „Хранене на медоносните пчели” съвместно с Тракийския университет в Стара Загора, а през ноември в село Беловец ще има семинар-демонстрация „Видове резитби при овощни насаждания” съвместно с Шуменския университет "Еп. Константин Преславски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама