Варненци дадоха краен срок за отмяна на ПУП-а на кв. Чайка

08:08, 15 юли 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращите срещу Плана за застрояване на кв. Чайка дават краен срок за отмяната му. Те са набелязали датата 22 юли, на която ще настояват Общинският съвет да оттегли своето решение за приемането на ПУП-а. Това стана ясно по време на поредния протест, организиран от жителите на квартала. Малко над 100 души се събраха на демонстрацията, оборудвана с озвучителна техника, съобщи Варна утре.

От тонколоните, освен популярни парчета, които да вдигат настроението на протестиращите, няколко пъти прозвуча и химнът на Чайка, чиято музика наскоро бе създадена от варненската банда "Blues Star". Жена от квартала пък раздаде на всички присъстващи листовки с текста на песента.

На протеста срещу ПУП-а, приет от Общинския съвет без нито един глас "против" и само с един "въздаржал се", на съветника от Атака Станислав Темелков, изненадващо се появиха и няколко общински съветници, гласували "за", но вероятно решили да яхнат предизборно вълната на недоволство. Особено цинично се стори на някои от протестиращите присъствието на съветника Петър Липчев. Самият той преди 2 години предизвика гнева на жителите на Чайка, които настояваха негов блок, построен върху зелена площ в квартала, да бъде съборен.

Един от организаторите, Йордан Биков, обясни присъствието на съветниците така: "Те съжаляват за постъпката си (б.а. гласуването за плана) и сега постъпват мъжки, като застават до нас, за да изразят подкрепата си. "Глупости", извика в отговор на обясненията му жена от протестиращите. Биков уточни, че протестът не е политически, но всяко от присъстващите политически лица можело да вземе думата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама