Мегапродукцията „Атила” представят в Античния форум в Стара Загора

08:19, 15 юли 15 / Култура 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Суперпродукцията „Атила” ще представи днес в Стара Загора Бургаската опера. Калуди Калудов, Делян Славов, Йоана Железчева, Марян Йованоски, съзвездие от оперни изпълнители, са изборът за главните роли в спектакъла. Той започва днес от 21.00 часа на сцената на Античния форум в Стара Загора.

Впечатляващата сценична визия с изумителни визуални мултимедийни ефекти и режисьорската интерпретация в съчетание с блестящ подбор на изпълнителите на главните роли ще видят старозагорци в мегапродукцията. 

Естественият декор на Античния форум ще бъде още едно оригинално допълнение към разкриването и проследяването на необикновената хронология на събитията. Зрителите се връщат векове назад и пред тях оживява реалния образ на хунския вожд Атила.

 В ролята на Форесто отново ще се изяви световно признатия български тенор Калуди Калудов. Неведнаж през неговата стремителна и възходяща кариера, тази роля го е отвеждала на върха. След като дебютира в Софийската опера, е поканен да замести свой колега във Виенската Щатс опера. Веднага следва покана за Миланската Скала – спектакълът, под диригентството на Рикардо Мути е записан от италианската телевизия РАИ Уно и записът се превръща в „наръчник” за всеки по-млад тенор, но когото му предстои да влезе в ролята на Форесто. Калуди Калудов е изпълнявал тази роля в различни спектакли по най-престижните оперни сцени в света. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама