Менда Стоянова: Не е имало договорки за Димитър Радев

09:10, 15 юли 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки, който беше на дебата може да разбере, че не е имало договорки. Много време се търсеше гуверньор. Нормално е най-активно ние да го търсим. Без гласовете на ГЕРБ няма как да се избере гуверньор и е нормално инициатива да е наша. Това каза Менда Стоянова в ефира на Нова телевизия.

Тя опроверга обвинението, че новоизбраният гуверньор на БНБ Димитър Радев е изготвил програмата си с помощта а хора от БНБ. По думите й комисията, която е създало Народното събрание не работи със слухове и догадки, а с факти написани черно на бяло, които се съдържат в един доклад от 400 страници и може да се види всичко.

Председателят на бюджетната комисия в парламента отново коментира казусът КТБ и скандалът около депутата от ДПС Йордан Цонев, който беше от парламентарната комисия за разследване на КТБ, когато името му се появи в списък с кредиторите в КТБ.

 „Много е лесно да се говори по медиите. Ако ние вървим по телевизиите и говорим какво се е случвало, ние го правим материално. Цонев е бил представител на тази комисия, но аз не съм органът, който трябва да се сезира. Народното събрание не е всичко в тази страна и не е длъжно да прави всичко. Прокуратурата е органа, който трябва да разследва и да изясни подобни сигнали, обвинения”, коментира Стоянова.

По думите й в доклада на финансовата комисия се вижда кои фирми са източили банката и трябвало само някой да се разрови и да покаже фирмите, в които са изтекли парите.

Тя посочи, че гуверньорът на БНБ трябва да внимава и в личния си живот, и в личните си контакти.

„Всяка подобна позиция ограничава контактите и личния живот. За мен е важна хигиената, която ти сам спазваш. И се надявам, че новият гуверньор няма да има подобни приятели, както Искров и Цветан Василев”, подчерта Стоянова.

На въпрос за заплатата на Искров, която вчера депутатът Велизар Енчев оповести- 45 хил.лв., Стоянова посочи, че информацията не е поверена. За старите-нови подуправители на БНБ- Калин Христов и Димитър Костов, Стоянова заяви, че е най-важно те да бъдат оценявани според работата, която са свършили,а тя не била малко.

„Не сме разглеждали кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман на този етап. Но тя не може да бъде избрана без нашите гласове. Ние знаем, че тя много често блъфира и хвърля непроверени бомби, което не е присъщо на един омбудсман”, каза Стоянова по повод слуховете, че Мая Манолова щяла да се кандидатира за омбудсман.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама