Ансамбъл „Българе” представя в Добрич „Последната нощ на Апостола”

09:10, 15 юли 15 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът „Последната нощ на Апостола” прави своята премиера пред публиката в град Добрич  днес от 20,30 часа на сцената на Летния театър.

Създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Димитров и актьора Димитър Селенски, спектакълът показва една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

„Причината да се роди този спектакъл е усещането, че през последните години изразът на уважение пред паметта на Апостола става все по-формален акт, изпразнен от предишното искрено съпреживяване и преклонение пред подвига и саможертвата му” – споделя Христо Димитров.

Усилията на творческия екип, създал спектакъла „Последната нощ на Апостола”, са насочени към чувството за национална принадлежност у съвременния българин.

 Първоначално замислен като събитиен спектакъл по конкретен повод, "Последната нощ на Апостола" бе представен за първи път на паметната дата 19 февруари миналата година пред столичната публика. Изключителният успех, който постигна, води до желанието на зрители от цялата страна да го видят. Добрич е шестнадесетият град, където спектакълът ще бъде представен.

Представлението е под патронажа на кмета на града Детелина Николова и е посветено на 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски, която отбелязваме на 18 юли. На спектакъла не се допускат деца под 10-годишна възраст, съобщават от ансамбъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама