Гръцкият парламент обсъжда спешните закони, изискани от кредиторите

09:26, 15 юли 15 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сряда гръцкият парламент ще обсъжда спешните законови промени, изискани от кредиторите на страната, за да започнат преговорите за третия спасителен пакет, съобщи Greek Reporter. 

Промените бяха внесени в парламента във вторник вечерта със статус „спешно“ и трябва да бъдат одобрени в сряда до края на деня. Преди обяд те ще бъдат обсъждани в парламентарните комисии, а след обяд - на пленарно заседание.

Те се състоят от два члена – изискванията на кредиторите за реформи законови промени, поставени на срещата в неделя и новите правителствени мерки, фокусирани главно върху данъчното законодателство. Те включват увеличаване на ДДС и премахване на привилегиите на гръцките острови по този закон, увеличаването на данъците върху луксозните стоки и на различни осигурителни вноски, в зависимост от доходите. 

Вторият член включва и промени в законодателството, гарантиращи прозрачна и независима работа на гръцката статистическа служба. 

Междувременно, в сряда служителите в гръцкия публичен сектор излизат в 24-часова стачка, в знак на протест срещу предлаганите промени. Според Greek Reporter, метрото в Атина е било затворено между 5 и 9 часа сутринта заради стачката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама