Висока оценка за Сливенската областна администрация в престижен конкурс

09:29, 15 юли 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна администрация Сливен бе определена за втори подгласник за дейността й през 2014 година в конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на администрациите от страната. Призовото класиране бе в категорията „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

На официална церемония в София бяха обявени отличените областни и общински администрации от цялата страна, участвали в надпреварата за годишния приз на „Фондация за прозрачни регламенти”.

„Поздравления за приемствеността, която демонстрирате и за уникалните практики, с които ни радвате!”, казва в писмото си до областния управител Димитър Сяров  Петя Дойнова – управител на „Фондация за прозрачни регламенти” и допълни, че тази година конкуренцията в категорията е била по-сериозна, а получените гласове от другите областни администрации – повече от миналогодишните.

Тазгодишната кандидатура на Областна администрация Сливен е свързана с действащото партньорство и създаден механизъм на сътрудничество между гражданския сектор, държавната и местна власт при изпълнението на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

За подпомагане изпълнението на проекта със Заповед на Областния управител на област Сливен е назначена Областна координационна група, която включва представители на широк кръг заинтересовани институции и организации, чиято дейност има отношение към темата на проекта – държавни органи, местна власт, неправителствени организации.

Проектът се изпълнява от УНИЦЕФ в партньорство с Областния управител и четирите общински администрации в област Сливен. Проектът цели да бъде създаден ефективен механизъм за координация и сътрудничество на местно ниво в работата с деца в конфликт със закона и модел на предоставяне на услуги в общността за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама