Дипломанти по фотография и дизайн от АМТИИ откриват изложба в Пловдив

09:39, 15 юли 15 / Култура 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба подготвят студенти по графичен дизайн и фотография към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив, съобщиха от висшето училище.

Експозицията ще бъде открита на 17 юли от 18 часа в изложбената зала на Дружеството на пловдивските художници на ул. "Гладстон" 32. Ще бъдат представени над 150 работи с фотография и графичен дизайн на 15 дипломанти бакалаври под ръководството на доц. Никола Лаутлиев и доц. Васил Николов.

Основна тема на авторските търсения е житейската философия на съвременния млад човек. Изложбата показва проекти на репортажна фотография, индустриален интериор и други направления, демонстриращи ярката симбиоза между различните изкуства.

На практика това са дипломните проекти на 15 студенти - вече оформени творци, които ще защитават своето художествено кредо пред академично жури в по-ранните часове на деня.

Бакалавърската специалност "Графичен дизайн и фотография" е създадена в АМТИИ през 2007 г. бързо се налага като една от най-атрактивните в направлението "Изобразително изкуство". Това се доказва и от големия брой кандидат-студенти през настоящата кампания. Завършилите специалността бързо намират реализация и успешно стартират своята творческа кариера в медии и реномирани издателства, твърдят от Академията.

Интересът на младите хора към тези изкуства наложи от тази година АМТИИ да открие и специалност "Фотография", интересът към която е изключително висок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама