Младежите искат най-много държавна работа, сочи проучване във В. Търново и Лясковец

10:01, 15 юли 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 20% сред младите хора искат да работят в държавния сектор, 60 на сто определят като основен проблем трудовата реализация, сочи проучване на Младежкия дом във Велико Търново по програмата за младежката заетост. Анкетата е проведена с 85 души от Лясковец и 350 младежи от старата столица.

Проучването обхваща периода от 15-ти януари до 15-ти ноември. Утвърдени са няколко основни дейности по проекта, сред които срещи с младите хора до 29-годишна възраст и изготвяне на анкети как виждат своята реализация. Проекта по Младежката заетост се реализира в партньорство с областния управител във Велико Търново.

Направеното проучване, сочи до момента, че много от младежите не търсят работа – близо 24 на сто, други се съмняват в реализацията си около 60%, а основната мотивация за започване на дадена работа е доброто възнаграждение.

Целта на проекта най-общо е да се издирят и подпомогнат младите хора, които срещат трудности в намирането на работа или пък не желаят да работят. За това е нает младият специалист Борислав Стоянов. Той е назначен за медиатор до 2017-та година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама