Общинската избирателна комисия в Шумен с нов председател

10:19, 15 юли 15 / Политика 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Шумен е с нов председател. Това е Василина Кънчева, член на ОИК, която работи на местните избори през 2011 година. Василина Кънчева заменя на поста Гергана Христова Великова-Ценова.

Решението за смяна на председателя на ОИК в Шумен е на Централната избирателна комисия /ЦИК/ от 10 юли 2015 година.

С решение от 2 юли тази година ЦИК е освободила от поста председател на ОИК Шумен Гергана Христова Великова-Ценова по нейна молба. Великова-Ценова е посочила лични причини за незаемането на поста председател на ОИК в Шумен.

Предложението до ЦИК за нов председател на ОИК Шумен е направено от депутата Любомир Христов, упълномощен представител на ПП ГЕРБ.

На мястото на Василина Иванова Кънчева за член на комисията ЦИК е решила да бъде назначена Станислава Акерска.

Общинската избирателна комисия в Шумен бе назначена с решение на ЦИК на 18 август 2011 година. Тя е се състои от председател, зам.-председател, секретар и 14 членове.

Общинските избирателни комисии се назначават от ЦИК за срока на пълномощията на общинския съвет или това означава при пълен мандат за срок от 4 години.

При провеждане на избори за общински съветници и кметове, каквито ще има на 25 октомври тази година, ЦИК назначава общински избирателни комисии за всяка община не по-късно от 65 дни преди изборния ден.

Преди това при кмета на съответната община ще се проведат консултации между политическите сили, на които трябва да се определи съставът на Общинската избирателна комисия за Местни избори 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама