Регистрират хора на адреса на пенсионер в Хасково, той не знае (аудио)

11:03, 15 юли 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
74-годишният хасковлия Димитър Янев с изненада установил преди броени дни, че на неговия адрес има регистрирани още 4-ма души, освен неговото 4-членно семейство. Пенсионерът твърди, че не познава никой от тях, а когато тръгнал да търси отговори на възникналите въпроси, се оказало, че на неговия адрес ул. „Ком” № 5 е регистрирана и шивашка фирма.

Димитър Янев избра Topnovini.bg да разкаже историята си.

Семейството на Янев получава често писма с куриерска фирма. Преди няколко дни служителка на фирмата отново донесла писмо, но го попитала дали е за него, за шивашката фирма или за четиримата му „гости”.

„Останах безкрайно изненадан, че има и други, които живеят при мен. Аз плащам от години данъците си, а сега ми заявяват, че освен моето семейство има и други, които живеят в имота ми”, обяснява Янев.

Той отишъл в кметството, в служба ГРАО, за да иска обяснение и се надявал, че е станала някаква грешка. Оказва се обаче, че грешката е вярна. Поискал от общинска администрация да направят разследване. Заявили му, че това може да стане, но трябва да подаде жалба, а тя ще бъде приета само ако си е платил данъците. Димитър Янев платил преди 1 месец 300 лв от дължимите данъци, но за 2015 г., имал още да плаща. В общината не обърнали внимание, че календарната година не е изтекла.

От свои познати взел още 300 лв., за да плати налога и тогава му приели прошението.

Приятел на възрастния човек смята, че това е направено заради изборите.

Докато Димитър Янев бил прехвърлян от гише на гише и от опашка на опашка разбрал, че неговият случай далеч не е единственият. Научил, че в хасковски села имало много новорегистрирани заради местният вот.

От общинска администрация Хасково обясниха, че вече е изпратен отговор на Димитър Янев. Според кметството проблем няма. През 2010 г., когато сем. Яневи са се настанили, законът не е изисквал някои документи и затова се е получило съвпадението. От общината са категорични, че ситуацията няма да създаде проблеми нито сега, нито за в бъдеще.  

Още от разказа на Димитър Янев, чуйте в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама