„Автомагистрали Черно море” обжалва поръчка на Община Шумен за 1.2 млн. лв.

11:46, 15 юли 15 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската фирма „Автомагистрали Черно море” АД е внесла жалба до Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на кметството в Шумен за избор на изпълнител на поръчката за асфалтиране на улиците в общината с 1.2 млн. лв.

И трите лота на поръчката бяха спечелени от фирма „Барс” АД, чиято ценова оферта бе 1 млн. 187 хил. 304 лв.

За трите лота, по които се предвижда реновиране, интерес имаха общо 4 фирми – „Пътища и мостове” ЕООД, „Автомагистрали Черно море” АД, „Пътища” АД и „Барс” АД.

 „Смятаме, че мотивите на комисията не са достатъчно подробни относно класирането на участниците и присъждането на точките. Защото освен ценово предложение има и техническо и смятаме, че офертите не са разгледани в детайли”, заяви пред Topnovini.bg икономическият директор на „Автомагистрали Черно море” АД Петя Стоянова.

Тя добави, че има доста занижени единични цени за дейности, които няма да се извършват, а само носят точки при разглеждането на офертите.

„Според нас има тенденциозност. Когато дадем къс срок, ни декласират, защото е къс срока. Като дадем техническо предложение, не ни харесват предложението”, каза Петя Стоянова.

Topnovini.bg припомня, че за ремонтни работи по улиците в град Шумен ще се изразходват 100 хил лв., за асфалтиране на улици, разкопани по проекта “Воден цикъл” - 2 ще се използват 900 хил. лв., за ремонти на улици от населени места в община Шумен – 187 хил. 304 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама