Христо Иванов: Снощи гражданите се обявиха в подкрепа на съдебната реформа

11:50, 15 юли 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Благодаря на българските граждани за това, че се обявиха за подкрепа на съдебната реформа. Независимо за какво бяха на протеста, защото имаше и такива, които искаха и моята оставка“. Така коментира снощните протести пред Съдебната палата правосъдният министър Христо Иванов. Той обясни, че фактът, че темата за промените в съдебната система излиза на улицата говори за загуба на инициатива на политическата класа и ръководителите на съдебната власт.

Той напомни, че до края на сесията парламентът трябва да гласува на първо четене промените в Конституцията. Иванов заяви, че ако те бъдат отхвърлени, реформата не се отлага просто за есента, а за неопределено време.

„От гледна точка на съдържанието на съдебната реформа, няма никаква връзка с местните избори. Ако някоя политическа сила се опитва да изтъргува някакви нещо, свързани с местните избори, българските граждани ще имат възможност да кажат какво мислят. Аз не мисля, че това е много отговорно“, каза министърът.

Той отново призова за край на „престрелките“ около реформата и обясни, че борбата в тази посока няма да спре, въпреки че „очевидно машинката на зъболекаря е стигнало до нерва на реалните властови отношения“.

Христо Иванов каза още, че от април не спира да води разговори с парламентарно представените партии, но по думите му има неща, за които един министър не може да разговаря.

„Когато дадохме на 16 април пресконференция с премиера, щом излязох от тази сграда първото нещо, което направих е да се обадя на ДПС и БСП, за да искам среща с тях. От тогава не съм спрял да провеждам срещи. Някои преговори не могат да се водят от един министър“, заяви Христо Иванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама