Наливат още близо милион за ремонта на автогара „Юг” в Бургас

11:54, 15 юли 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас пусна допълнителна обществена поръчка за ремонта на автогара „Юг”, показа справка на Topnovini.bg. От описанието на поръчката става ясно, че ремонтните дейности се налагат заради продължителните наводнения на строителната площадка и околното пространство през изминалата година. Стойността на предвидените дейности е 898 783 лв. без ДДС.

В обосновката на поръчката се казва, че поради проливните дъждове в морския град в периода от 5 до 6 септември и 25 ноември миналата година се е налагало обектът да бъде многократно отводняван, което е коствало на фирмата изпълнител доста средства. Вследствие на наводненията е установено, че е унищожена пътна инфраструктура, съоръжения към нея и отводнителни канали на територията на строителната площадка и околното пространство на автогара „Юг”.

Допълнителните ремонтни дейности ще се извършват отново от "Трейс Груп Холд" АД и включват изграждане на Шахта Въздушник №1 към съществуващ дъждопреливник Гаров площад. Изграждане на нови линейни и единични улични оттоци и рехабилитация на вече съществуващите такива по трасето на улиците „Предгаров площад”, „К. Фонтинов”, „Булаир” и „К. Фотинов”. Фирмата изпълнител ще трябва да постави и дъждовен Колектор 1А и клонове на тръбопроводи от линейни и единични оттоци до него по улица при „Гаров площад” и ул. ”К. Фотинов”. Предвидено е и изграждане на събирателна шахта в края на ул.”К. Фотинов” и транспортни подходи към автогарата.

Автогарата, откъдето тръгват автобусите за Южното Черноморие, София, Варна, от години не е ремонтирана. Предстоящата реконструкция е една от най-големите инвестиции на Община Бургас и е на стойност 5 715 405 лв. без ДДС.

Проектът стартира през октомври 2014 г. и по предварителни прогнози трябва да приключи през август тази година. В зоната на автогарата ще бъде изграден чисто нов терминал. Сградата включва чакалня, офиси и устройства за купуване на електронни билети и карти, табла за информация в реално време, павилион и кафетерия, помещения за шофьори и диспечери.

Преустройството включва също изграждане на спирка на бързата автобусна линия в посока к-с „Изгрев” и к-с „Славейков”, както и спирка на Бързата автобусна линия в посока к-с „Меден рудник”. Пространството ще бъде максимално достъпно за пешеходци, както и за хора с увреждания. Ще бъде осигурено и трасе за велоалея. Пълен ремонт ще претърпи прилежащата инфраструктура, ще бъде изградена и нова светофарна уредба.

Изпълнител на проекта е "Трейс Груп Холд" АД чрез дъщерното си дружество "Трейс Бургас" ЕАД. Проектът е на „Проектантска организация” ЕАД -Бургас, който бе избран след обществено обсъждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама