Тони Димитрова, Михаела Филева, Хлапето и Ice Cream боядисаха „зебра” в Бургас

11:54, 15 юли 15 / Любопитно 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Куп поп звезди се събраха тази сутрин на ул. „Христо Ботев” в Бургас, за да пребоядисат пътна „зебра”. Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и групата Ice Cream хванаха пръскачка и освежиха изтърканата от движението на една от най-натоварените улици пешеходна пътека в града.

Поводът за събитието е кампанията „Дайте път на зебрата”, насърчаваща безопасното шофиране в страната. Нейната цел е да се фокусира вниманието на хората върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки и да се наблегне колко важно е да сме толерантни и внимателни на пътя.

На място присъстваха бургаският кмет и директорът на Областната дирекция на МВР Калоян Калоянов.

„За нас най-важна е безопасността на пешеходците и затова обръщаме особено внимание на тези пешеходни пътеки, които водят до училища и детски градини. В този смисъл моля децата да бъдат много внимателни, когато пресичат, за да имат едно прекрасно и красиво лято”, заяви Димитър Николов.

„Участваме в кампанията в името на живота, в името на отговорността, защото ние сме част от всичко това. Ако сме добър пример и аз, и колегите, които са дошли от София за тази инициатива, значи си заслужава да го направим. Дано да имаме последователи”, каза бургаската любимка Тони Димитрова секунди преди да грабне пръскачката.

В боядисването се включиха и пристигнали на място да видят любимите си певци деца и родители. Организаторите бяха подготвили и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището, да дават път на зебрата и пресичащите по нея хора. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на водачите, каращи с несъобразена и превишена скорост. Не са редки обаче и случаите, когато и пешеходци пресичат неправилно пътното платно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама