БСП официално предложи Мая Манолова за омбудсман

12:11, 15 юли 15 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на БСП, по предложени на председателя ѝ Михаил Миков, внесе в деловодството на Народното събрание своето номинация за омбудсман. Социалистите издигат своя дългогодишен депутат Мая Манолова, която до момента е единственият кандидат за този пост. Срокът за подаване на предложения изтича днес.

„Тя е един от най-изявените юристи в българския парламент. Човек с достатъчно широки контакти, активен участник по множество каузи по защита на интересите на българските граждани. Тя е един изключително успешен комуникатор с представителите на гражданското общество“, не спести похвалите си говорителят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов.

По думите му Манолова е човек със сериозен принос за работата на българския парламент и като народен представител, и като зам-председател на 42-ото Народно събрание. В нейно лице българските граждани и неправителствените организации щели да имат един изключително сериозен защитник на своите интереси и отговорности.

„Това е чест за парламентарната група на БСП и ние сериозно се гордеем с това наше предложение“, допълни Мерджанов.

Социалистите очакват подкрепа от всички парламентарни групи.

Атанас Мерджанов определи като журналистическа импровизация намеците за решаване на вътрешен проблем в партията чрез номинацията на Манолова за омбудсман. Констатацията на говорителя на БСП е във връзка с въпрос дали не се премахва вътрешната опозиция в лицето на Мая Манолова чрез този политически ход.

„Категорично няма никаква сделка с ГЕРБ за подкрепата им. Вече на няколко пъти имахме повод да опровергаваме подобни въпроси“, поясни Мерджанов.

Според Чавдар Георгиев, народен представител от БСП, личност като Мая Манолова ще бъде утвърдена като омбудсман. По своите функции омбудсманът трябва да бъде защитник на гражданите и по думите на Георгиев тази роля най-добре щяла да отива на човек като Манолова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама