"Войвода" се впусна в битката за Варна, земята се разтресе (обновена в 15:15)

12:47, 15 юли 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на национално движение "Възраждане" Костадин Костадинов обяви официално, че се впуска в кметската надпревара за Варна. Зад кандидатурата на бившия войвода застават политическите партии "Атака” на Волен Сидеров и "Нова сила" на бившия му съратник Антон Сираков. Трите формации ще участват с обща листа за местния парламент.

Любопитна подробност е, че сред публиката на пресконференцията по обявяването на кандидатурата е бил забелязан общинският съветник Петър Липчев, чието име изплува покрай имотни далавери в местността "Фичоза-Прибой". От известно време той и Костадинов, наред с Борислав Гуцанов, се опитват да яхнат протеста на жителите на кв. Чайка, въпреки че първите двама, както и съветниците на Гуцанов, са гласували "за" скандалния ПУП.

По късно-днес отлично осведомени източници на Topnovini.bg разкриха, че в проектолистата на трите формации за общинския съвет фигурира и името на Петър Липчев.

Кандидат-кметът Костадин Костадинов понастоящем е независим общински съветник във Варна и директор на Регионалния исторически музей в Добрич. В местния парламент през 2011 година той влезе чрез проектираната от Красен Кралев листа на коалиция "Варна утре". Иначе е бивш регионален координатор на ВМРО за Североизточна България и заместник-председател на партията. След като напусна войводите, за кратко националистът намери пристан в НФСБ, където също беше регионален координатор и водещ на предаване по кабелната телевизия на Валери Симеонов. С него Костадинов твърди, че се е скарал заради Слави Бинев. 

Основният призив в кампанията на кандидат-кмета ще бъде "Време е за работа, време е за възраждане”, заяви той на пресконференция, като подчерта, че целта на включването му в битката за Варна е прекъсването на модела "Кирил Йорданов” и съсипването на града както в икономически, така и в социално-политически и културен аспект. "Това не е предизборна кампания, това е една кауза”, заяви Костадинов, след което стана истинско земетресение.

Една от първите стъпки за постигането на необходимата радикална промяна в развитието на Варна според националиста трябва да бъде по-голямата ангажираност и достъпност на следващите общински съветници до проблемите на обикновения гражданин и тоталното унищожаване на бюрокрацията в местната администрация.

През последните години Костадин Костадинов демонстрира сериозна ангажираност към проблемите на града и страната, но дали винаги е гласувал по този начин в качеството си на общински съветник, е въпрос на специална проверка. За последно звездата му изгря в национален мащаб, след като се намеси в търговски спор и отнесе юмрук от бизнесмена Веселин Марешки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама