Станимира Богова представя Бургас на „Спешъл Олимпикс” в Лос Анжелис

13:25, 15 юли 15 / Спорт 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18-годишната Станимира Богова ще бъде официален представител на Бургас в тазгодишното състезание  "Спешъл Олимпикс", съобщиха от Общината. Мащабната надпревара ще се проведе в периода 21 юли - 02 август в Лос Анжелис, САЩ. Градът ще посрещне над 7000 атлети с увреждания от 177 държави, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията.

"Започваме с усмивки, нека така и да завърши всичко! Община Бургас винаги се е стремяла да подкрепя хората с увреждания, да им помага да се развиват и да достигнат величините, за които мечтаят. Очакваме те с медал", каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

Само преди броени дни Станимира се върна от подготвителен лагер във Варна. Там, под ръководството на специални треньори, тя е усъвършенствала уменията си.

"Община Бургас отпуска сумата от 2 000 лв. за разходите по участието, представянето и възстановяването, като част от програмата за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015", уточни Веселина Деведжиева, началник отдел "Спорт".

Станимира получи рекламни подаръци, с които гордо да представи града ни на състезанията.

На срещата присъстваха управителят на Ресурсен център- Бургас  и майката на участничката, която е нейна опора във всички начинания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама