Братът на Киреча е арестуван за трафик на проститутки във Варна

13:49, 15 юли 15 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
47-годишният Ивелин Иванов, сочен за дясна ръка на брат си Николай Иванов Киреча, е задържан за 72 часа при специализираната акция на "Криминална полиция" по линия на трафика на хора и търговията с плът. Освен него в ареста за срок до 24 часа е задържана 22-годишна проститутка от Белоградец, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция.  

На 13 юли, понеделник, е проведена специализирана полицейска операция по линия на трафика на хора и проституцията. Извършени са проверки и претърсвания на различни адреси във Варна и курорта "Златни пясъци", в резултат на които са иззети преносими компютри, множество мобилни телефони и симкарти, разписки за парични преводи.

Установени са две жени – на 21 г. и на 22 г., норвежки гражданин и непълнолетно момиче. За срок до 24 часа е задържана С.П. на 22 г., живуща в с. Белоградец, обл. Варна, известна на МВР, неосъждана, която е предлагала сексуални услуги с цел набавяне на материална облага. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

В хода на операцията за срок от 72 часа е задържан И.И., на 47 години, от град Варна. Същият е криминално проявен и осъждан. Повдигнато му е обвинение по чл. 159А от Наказателния кодекс, който гласи:

"Който набира, транспортира, укрива или приема отделни лица или групи от хора с цел да бъдат използвани за развратни действия, за принудителен труд или за просия, за отнемане на телесен орган, тъкан, клетка или телесна течност или за да бъдат държани в принудително подчинение независимо от съгласието им, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от три хиляди до дванадесет хиляди лева."

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда да го остави за постоянно в ареста. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама