Обсъдиха ролята на Русенския университет в икономическото развитие на областта

14:00, 15 юли 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Русенският университет – гарант за просперитет на Русенска област“ беше темата на срещата, проведена днес в зала 1 на Областна администрация. В нея се включи академичното ръководство, кметове на общини от региона, представители на институции, съобщават от Русенския университет. 

Инициативата на областния управител, доц. д-р Стефко Бурджиев, има за цел да покаже ролята на висшето училище за привличането на инвеститори, развитие на потенциала на областта и кадровото обезпечаване на бизнеса в региона. "Факт е, че всеки посланик, който идва в Русе споменава, че е впечатлен от различните специалности, в които се обучават студентите в Русенския университет, от материалната база и от сътрудничеството с бизнеса", е заявил областният управител.

От своя страна ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев е коментирал, че Русенският университет осигурява подготвени кадри в повече от 50 специалности за целия североизточен регион на България. Той е представил перспективите, които стоят пред висшето училище и възможностите за партньорства с различни институции и фирми. 

"Русенският университет е център, в който се извършват фундаментални и приложни научни изследвания, внедряват се иновации в практиката и в него се създават висококвалифицирани специалисти, които помагат за устойчивото развитие на региона и страната", е казал още ректорът. Той е дал пример с въвеждането на иновативни образователни технологии и адаптиране на обучението към нуждите на „дигиталното поколение“, възможностите за стажове, работата с висши училища от цяла Европа и постоянното подобряване на материалната и технологичната база.  

Подобни срещи на академичното ръководство ще бъдат проведени в областите Силистра, Разград и Търговище. Тяхната цел също ще бъде задълбочаване на сътрудничеството с институциите и развитие на региона.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама