Официализираха първата стъпка към превръщането на МБАЛ - Русе в университетска болница

14:10, 15 юли 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, на Медицинския университет в София, акад. Ваньо Митев, и изпълнителният директор на МБАЛ – Русе, д-р Иван Стоянов, подписаха меморандум за сътрудничество, съобщават русенските домакини. В него се регламентират съвместните дейности за обучение, специализации и преквалификация на кадрите и за повишаване нивото на медицински грижи за населението в русенския регион. 

Трите страни ще обединят усилията си за преобразуване на Многопрофилната болница в Русе в Университетска многопрофилна болница за активно лечение, а тя, от своя страна, ще се превърне в база на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет. В документа е записано още, че страните ще подпомагат обучението и ще работят за създаването на нови специалности към факултет „Обществено здраве и здравни грижи“, които са крайно необходими за региона. 

Двамата ректори и изпълнителният директор на МБАЛ-Русе, подписали меморандума, са се споразумели да подпомагат разработването на дисертации и да създадат възможности за хабилитации на русенски лекари, да осигурят продължаващо обучение и поддържане на специализацията на висшите медицински кадри, да организират следдипломна квалификация на разменни начала и командироване на обучаващи лекари в МБАЛ-Русе. Според документа, новозавършили лекари от Медицинския университет в София ще бъдат насочвани за специализация в МБАЛ-Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама