Tротоарна алея изграждат по ул." Радой Ралин"

14:18, 15 юли 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изграждането на тротоарна алея от западната страна на улица „Радой Ралин", като строително-ремонтните дейности се очаква да приключат до края на месец август. Това е трети опит общината да изгради тротоарна настилка в този участък, за да могат гражданите да минават спокойно от кръстовището при паметника „Орлето", покрай поречието на реките Новоселска и Селишка и да стигнат до кръстовището на бул . „Хаджи Димитър". Трудностите произтичат от неодобрен подробен устройствен план за тази територия, някои елементи от нея са спорни - военна територия , държавна собственост. Това е и причината за изграждане на тротоарна настилка само от страната на реката, а не там където обикновено преминават хората от източната страна на улицата.

Тротоарна настилка от източната страна би могла да се изгради едва когато се утвърди план за улична регулация и се изгради  техническата инфраструктура в него. Засега свободната площ е само крайречната ивица и затова там ще се полага тротоарна настилка от щампован бетон с преминаване върху два отливни канала, които ще отведат повърхностната вода от пътното платно до реката, за да не се натоварва уличната канализация.

Тротоарната алея  не се изгражда от самото кръстовище при моста до паметника „Орлето", тъй като се очаква там да се прави кръгово кръстовище, свързващо на булевардите „Георги Данчев" , „Радой Ралин", „Братя Миладинови" , „Христо Ботев". По съображения за стопанственост,  тротоарната настилка започва на 32 метра от „Орлето" като се счита, че това ще бъде достатъчно пространство да се развие кръговото кръстовище без да се нарушава нещо готово, за което общината плаща.

Изпълнението е съгласно сключен договор с фирма „СПС Комерсиал" ЕООД Сливен  на стойност 69 595 лв. с ДДС. Срокът за изграждане е 60 дни. Ремонтните дейности са започнали на 30 юни тази година, а парите са от собствени средства на общинския бюджет. За сега няма данни, че се налага в тази част  на улицата да се изграждат други технически комуникации и това което сега се прави няма да се наложи да бъде разрушавано. Такъв вид настилка, която се полага по алеята на ул. Радой Ралин" е с гаранции,  че в близките 20-30 години няма да се разруши.  Ако бъде добре положен щампования бетон е осигурен против саморазрушаване от линейни топлинни разширявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама