Съветници от БСП косиха трева около църква във В. Търново, администрацията на кмета ги обвини в "кух" пиар

15:26, 15 юли 15 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съветници от БСП косиха пространството около църквата „Възкресение Христово“. Червените всъщност започнаха акция “Проблемите на Велико Търново са на всеки километър. Кмете, действай!”, която цели да покаже неуредиците в града.

В рамките на инициативата социалистите имаха намерение да окосят двора на недовършения храм, който те определиха като змиярник. Областният председател на социалистическата партия Валентин Ламбев заедно с колегите си от БСП дойдоха в 10.00 часа с коса пред високата трева около църквата при Руските гробища, с което показаха един от проблемите в областния град.

Според Администрацията на кмета Даниел Панов общинските съветници от БСП са възпрепятствали работници на Общината да изпълняват задълженията си. „Общинският съветник Стоян Витанов и група съветници от БСП, очевидно решени да водят „революционен” тип предизборна кампания с поредният кух пи ар временно попречиха на служители да изпълнят задълженията си“, съобщиха от Община Велико Търново.

„Въоръжен” с ръчна коса, в стил „Въстание 1923 година” г-н Стоян Витанов решил тази сутрин, намиращ се на територията на парцел, общинска собственост с преотстъпено право на строеж на Великотърновска митрополия до храм „Възкресение Христово” в района на „Качица”, да осъществи поредната куха и безплодна пи ар акция, която има чисто и само предизборна и съвършено ясна популистка цел.

Господин Витанов и група съветници на БСП са решили да демонстрират мнима загриженост за начина, по който се поддържат зелените площи и с цел да осъществят поредният кух и ялов пи ар са решили да покажат най-вече на представителите на медиите как с ръчна коса ще окосят пространството около църквата.

„Малката” подробност се състои във факта, че водени от това желание съветниците на практика са възпрепятствали междувременно пристигналите там сутринта общински служители, които по график е трябвало да извършат косенето на въпросната зелена площ, представляваща строителна площадка, тъй като и двата обекта – църква до момента нямат издаден акт 16“, обясниха от Общината.

„На фейсбук профила на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, както и на имейли и телефони в общинска администрация ежедневно се получават и обработват сигнали от граждани и се предприемат необходимите мерки за отстраняване на констатираните нередности.

Всеки, който е загрижен за по-добрия вид на Велико Търново и общината има възможност да подаде сигнал и да съдейства за решаването на конкретен проблем. Другото е просто популизъм“, смятат от общинската администрация на кмета по повод акцията на БСП.

Община Велико Търново изразява надеждата и очакването си БСП и всички участници в предстоящата предизборна кампания за избори за органи на местно самоуправление да водят кампаниите си в рамките на разума и законите в Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама