Променят такси в системата на МВР

15:35, 15 юли 15 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Някои от таксите, които се събират в системата на МВР се променят с цел подзаконовата уредба да се синхронизира с последните промени в Закона на МВР. Това решение беше одобрено на редовното заседание на Министерския съвет.

Таксата за оценяване на продукти за пожарогасене вече ще е общо 350 лв. - 225 лв. за разглеждане на документи и 125 лв. за издаване на удостоверение. Промяна има и в таксата за монтаж на табели с регистрационен номер в и извън пунктовете за регистрация и идентификация на МВР – съответно 2 лв. и 4 лв. Причина са по-големите разходи, които се правят за предоставянето на тази услуга, когато тя се извършва в извън пунктовете на МВР.

Променят се и критериите за определянето на обектите, в които е задължително да има звена за пожарна безопасност. Целта е да се облекчат собствениците и ръководителите на обекти – там, където са създадени звена по договор за осъществяване на държавен противопожарен контрол, отпада необходимостта от допълнително създаване на звена за извършване на противопожарно обезопасяване.

От Наредбата за реда за създаване, съхраняване, обновяване, поддържане, предоставяне и отчитане на запасите от индивидуални средства за защита отпада задължението за собствениците (управителите) на хотели, общежития, социални домове, културни, спортни, търговски, транспортни, административни центрове и др. да осигуряват с индивидуални средства за защита освен работниците и служителите си и пребиваващите лица в обекта. Текстът противоречи на Закона за защита при бедствия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама