Христиан Данаилов ще представи Разград на „Спешъл Олимпикс”

15:52, 15 юли 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Тринадесетгодишният състезател по тенис на маса Христиан Данаилов от Разград заминава за Лос Анжелис, САЩ, за да участва в Световните летни игри “Спешъл Олимпикс 2015”. Той е първият спортист от областта, който ще участва в тази олимпиада.

Днес, областният управител Петър Василев и заместниците му Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова организираха специално тържество за изпращането на младия спортист. На срещата присъстваха треньорът на момчето Росен Иванов, майка му Светлана Христова, директорът на Ресурсния център Милена Стоянова и негови възпитатели, които разказаха за труда и упоритостта на момчето.

Треньорът на Христиан обясни, че момчето е започнало да тренира през 2011 година в спортния клуб по тенис на маса в Разград, като негов първи треньор е бил Огнян Ненов. Иванов заяви, че по време на тренировките наблягат главно на техническата и физическа подготовка с цел представянето на момчето на форума да бъде по успешно. Той пожела успех на спортиста, да бъде спокоен и да покаже най-доброто от себе си. Треньорът изрази надежда, че Христиан ще се представи достойно и ще защити не само своето име, но и това на града си и на страната.

"За нас е изключителна чест и гордост, че наш възпитаник е един от 23-та спортисти от България, които ще представят страната ни на световния спортен форум ", заяви директорът на Ресурсния център. Тя също му пожела успех  и достойно представяне, като подчерта, че в олимпийските игри по-важно е участието, отколкото победата.

Майката на младият спортист заяви, че е уверена в неговите възможности, в силите му и се надява искрено, че той ще се върне с медал, с много успехи и ще зарадва всички.

От своя страна Христиан каза, че в спорта тенис на маса му харесва всичко,  участвал е в няколко състезания, и че се вълнува много от участието си в предстоящата олимпиада.

Зам. областният управител Виолета Тодорова посочи, че в своята визитка Христиан е написал „Радостта от победата е чувство, което не може да се опише.", което според нея показва, че той притежава хъс, амбиция и умения да бъде победител. Тя му пожела успехи, да сбъдне мечтите си, да изживее едно незабравимо и емоционално преживяване и да не забравя, че той вече е победителят на Разград.

В края на срещата областният управител подари на младия състезател куфар, сувенири и тениска с надпис „Христиан, ти си нашият победител. Успех!”. Спортистът получи подаръци също от директора на Ресурсния център и от преподавателката си.

На майка му бе връчено финансово дарение, събрано от служителите на администрацията. Финансова подкрепа състезателят получи и от две фирми от областта - „Раломекс” АД- Завет и „Леорда 07” ЕООД-Лозница.

През тази година България получи квота от 23 състезатели с интелектуални затруднения в 10 спорта - лека атлетика, бадминтон, плуване, боче, тенис на маса, вдигане на тежести, голф, джудо, ролери и конна езда. Мисията на “Спешъл Олимпикс” е също толкова важна днес, колкото е била и при основаването на движението през 1968 год. - тя насърчава спорта, създава за атлетите незабравими преживявания и развива общности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама