БСП иска ефир без насилие от 7 до 22 часа

16:49, 15 юли 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Законопроект, забраняващ сцените, които съдържат или подбуждат към насилие или жестокост в ефира на радиата и телевизиите, внесоха депутати от БСП, начело с актьора Стефан Данаилов.

Проектопромените предвижат още и опит за стимулиране на създаването на български произведения, макар да не става ясно как точно ще се случи това. БСП иска и да забрани на членове на СЕМ да са консултанти или членове на органи за управление, контрол и надзор на доставчици на медийни услуги, както и да придобиват дялове акции в тях или в рекламни агенции.

Новоизбраните членове на Съвета за електронни медии пък ще могат да са само хора, завършили висше образование в сферите на правото и журналистиката. Досега кръгът бе по-широк и включваше и тапия за икономика.

Депутатите искат да забранят изрично и рекламата на наркотиците, както и излъчването на реклама по принцип по време на детски предавания.

В проектопромените се предвижда още и закриването на Фонд “Радио и телевизия”, от който се финансира СЕМ, както и частично държавните БНР и БНТ. В мотивите си обаче депутатите не посочват причините за това решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама