25 предписания даде РИОСВ-Русе на „Монтюпе“ ЕООД

17:20, 15 юли 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертите на РИОСВ-Русе дадоха 25 предписания след извършена между 25-и и 30-и юни контролната проверка на услoвията в комплексното разрешително на „Монтюпе“ ЕООД, съобщиха от екоинспкецията. Те са свързани основно с излагане на причините от оператора за разпространението на неприятни миризми извън площадката на предприятието и представяне на необходимата документация, доказваща изпълнението на условията в документа.

При проверката е установено, че има монтирани локални аспирационни системи, но те не обхващат всички производствени участъци. Входовете и прозорците на производствените халета са били отворени в определени моменти, както и клапите на тавана на производствените халета. Това създава условия за неорганизирано изпускане в атмосферата на непречистени емисии, смятат екоинспекторите. Подобни емисии се създават и в цеховете за регенерация на производствените компонети и съхранението на отпадъчните продукти.

В рамките на проверката са извършени контролни измервания за качеството на атмосферния въздух в района на предприятието и на определени организирани източници на емисии от Регионалната лаборатория в Русе към Изпълнителната агенция по околната среда (ИАОС). Установени са завишения на метанови и неметанови въглеводороди в часовата зона между 20 и 6 ч.

Резултатите от измерванията на организираните източници показват отклонения от нормите за два от заложените в комплексното разрешително на оператора.

Сроковете на предписанията изтичат до края на август. Проверката ще приключи, след като операторът представи изисканите документи и обосновка за причините, довели до несъответствия с поставените в разрешителното условия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама