Пострадалата в жестока катастрофа Даяна се събуди след 4-месечна кома

17:30, 15 юли 15 / Любопитно 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Даяна Савова, която пострада при тежка катастрофа до Тунела в Пловдив, се събуди след 4-месечна кома, научи Пловдив Topnovini.bg.

18-годишното момиче от Куклен вече е контактно и разпознава близките си. Все още не говори много, но се обръща към родителите си с "мамо" и "тате". В момента тя е у дома с тях.

Припомняме, че Даяна пострада при верижна катастрофа до Тунела в Пловдив на 19 март т.г. (четвъртък). При маневра от средна в лява лента лек автомобил "Фолксваген" се блъснал странично в "КИА", отскочил и преминал през разделителните колчета в насрещното, където се ударил в "Рено".

Колата бе смазана до такава степен, че се наложи да бъде рязана, за да се стигне до ранената девойка.

В резултат на тежкия инцидент, тя получи черепно-мозъчна фрактура, фрактура на таза и ребрата.

Приятелите на Даяна бяха неотлъчно до нея през тези 4 месеца и направиха група във Фейсбук и поставиха кутии за дарения в почти всички магазини, заведения и аптеки в родния й град Куклен, за да събират средства за нейното лечение.

На 28 март т.г. пък 26 отбора се включиха в благотворителния футболен турнир за младото момиче. Нейните съученички от ГХП "Св. св. Кирил и Методий", с подкрепата на Градска Футболна Лига, организираха мероприятието, с цел да съберат средства за лечението, необходимо за нейното възстановяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама