Фотограф показва в Бургас историята, религията и бъдещето на Израел

17:50, 15 юли 15 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният оператор и фотограф Андрей Рашев ще представи изложбата си "Израел - история, религия, бъдеще" в Бургас. Събитието е в неделя, 19 юли, в мол „Галерия”. Очаква се на него да присъства и посланикът на еврейската държава у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Изложбата е посветена на 25-ата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел и 72-та годишнина от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта по време на Втората световна война.

"Израел - история, религия, бъдеще" е нов самостоятелен проект на Андрей Рашев и представя с авторски и артистичен поглед актуални теми от живота в Държавата Израел. Фотографиите отразяват многообразието и контраста на културите в близкоизточната страна в три общи раздела – история, религия и бъдеще. Първият представя съвременния поглед върху исторически и библейски места в Израел и показва как древната история се вписва днес в динамичната градска среда и какво се е променило за повече от две хиляди години. Вторият раздел разкрива как си взаимодействат със съвременния светски живот и ценности религиите в страната. Бъдещето е отразено чрез случващото се днес на улицата. Поглед през обектива, скрит от хората, но същевременно много близо до тях, пресъздаващ емоции и чувства.

Андрей Рашев е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2008 г., специалност “Филмово и телевизионно операторство и фотография”. 12 години работа в кино и телевизионни продукции. В момента е отговорен оператор в bTV. Има 4 самостоятелни авторски изложби в София, Варна и Берлин, 2 пълнометражни документални филма, 14 късометражни филма, над 20 публикации в списания, 10 корици на списания. Печели награда за операторско майсторство на Фестивала “Ранно пиле” 2006 г. за филма “Механизъм”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама