Зам.-министър Персенски иска подобряване на спешната помощ в Сливенско

18:09, 15 юли 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът д-р Адам Персенски и д-р Тодор Юнаков, главен експерт в дирекция „Медицински дейности” към Министерството на здравеопазването направиха работна среща с представители на местната и държавната власт в Сливенска област .

Основният повод за срещата беше възможността за подобряване на материалната база и условията за предоставяне на Спешна помощ на територията на общините посредством подпомагане от Европейската комисия. Участниците в работната среща запознаха представителите на министерството със състоянието на материалната база на спешните центрове в област Сливен и с основните въпроси, които следва да се решат с приоритет. Заместник-министър Персенски разясни новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”, по която се отпускат средства за обновяване и подобряване на сградния фонд и материалната база на звената за спешна помощ в цялата страна.

Предстоят експедитивни съвместни действия на министерството, държавната и местната власт в област Сливен, с които в кратки срокове да се реализират процедури в подкрепа на подобряването на спешната помощ, безспорно определена от участниците в срещата като един от основните приоритети в полза на местното население.

На срещата в Областната администрация взеха участие заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, д-р Петя Балулова – директор на РЗИ Сливен, д-р Василиса Симеонова – директор на Център за спешна медицинска помощ - Сливен, заместник-кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица – Иван Петров, Ивайло Енев и Петко Ненов, както и представители на общинските администрации на четирите общини в област Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама