Кандидат-кмет гони колите от крайбрежната алея във Варна

18:12, 15 юли 15 / Политика 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подкрепеният от ДСБ кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов е убеден, че може да спре движението на автомобили по плажната алея в града. На 11 юли, във фейсбук страницата Чавдар за Варна, независимият кандидат е шернал фотоколаж с опорна точка за чистотата на морето и плажа, а над него е постнал призив: "За чиста плажна алея без автомобили! Сподели, ако ти пука!”

Репортер на Topnovini.bg се свърза онлайн с Чавдар Трифонов, за да го попита как точно си представя алеята без автомобили.

„Направи ли ти впечатление колко беше хубаво на алеята, когато спряха автомобилите заради свлачището? По крайбрежната алея не трябва да има движение на автомобили. Може би две електрически автовлакчета и толкова. Автомобили само за зареждане в определени часове”, отговори Трифонов на въпрос във фейсбук. 

Попитан как ще се случи това, освен ако скатът не се срине отново, Трифонов отвърна полушеговито: "Може и без да сриваме ската точно, както е затворено за автомобили в частта на баните, може да се затвори и цялата улица. Зависи от общината”.

Ето как продължи разговорът:  

Ясно ми е, че зависи от общината, но знаете и от кой друг зависи…

Вероятно имаш предвид ТИМ, които са концесионери и собственици. Мисля, че с нормален разговор с тях може да се постигне съгласие относно движението на автомобили.

Естествено, че имам предвид ТИМ, които са концесионери на плажа и собственици на част от ската, но не и на алеята, следователно не виждам защо трябва да се говори с тях по този въпрос, реално те не са страна...

Защото са единствените, които имат правен интерес (имайки парцел с ПУП, който урежда достъп до имота) и могат да атакуват в съда спирането на движението подобно на ситуацията в Салтанат.

Те ще го направят със сигурност, да не говорим, че имат хора в Административния съд...

Точно така е. Но мисля, че може да се постигне съгласие с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама