ВАС окончателно реши да се събори бетонът на Яйлата

18:39, 15 юли 15 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окончателно Върховният административен съд реши, че бетонът на Яйлата трябва да бъде съборен. Той остави в сила решението на Административния съд в Добрич от 24 февруари миналата година, с което бе потвърдена заповедта на началник на РДНСК-Североизточен район за премахване на незаконният обект в местността Яйлата в района на село Камен бряг.

ВАС за втори път се произнася по случая. Преди време той отхвърли жалбата на братята Иван и Илко Павлови. Новото дело във Върховния съд бе образувано по касационна жалба на Павлови срещу решението на съда в Добрич с мотиви, че съдебното решение е неправилно. Не само бе поискана отмяната му, но и постановяване на друго решение, с което заповедта да бъде отменена. ВАС е преценил, че извършваното строителство представлява строеж първа категория, като теренът безспорно попада в границите на Археологически резерват „Яйлата“. Той е решил, че в случая има безспорно доказан незаконен строеж. Магистратите  са преценили, че решението на Административния съд в Добрич е правилно и трябва да се остави в сила.

Решението е окончателно. Преди време от ДНСК в Добрич бяха заявили, че изчакват именно това съдебно решение, за да разпоредят на братя Павлови да премахнат бетонаот резервата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама