Специалността "Телематика" е сред най-желаните в Пловдивския университет

19:20, 15 юли 15 / Любопитно 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година физическият факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" отчете засилен интерес към една от най-новите инженерни бакалавърски програми – "Телематика', съобщиха от учебното заведение.

Само ден преди да бъде обявено първото класиране на висшето училище от Факултета обявиха, че пазарно ориентираните инженерни бакалавърски програми – "Телематика", "Телекомуникации с мениджмънт", "Инженерна физика", "Информационна физика и телекомуникации" са сред най-желаните от кандидат-студентите.

Във формирането на бала за специалността "Телематика" се включва умножена по 6 оценка от кандидатстудентски изпит тест-събеседване по физика или математика, държавен зрелостен изпит по физика и астрономия, държавен зрелостен изпит по математика или държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Вместо резултата от конкурсен или зрелостен изпит може също така по шест да се умножи и призната оценка от сертификати от национални  кръгове на олимпиадите по физика или математика,  национални състезания по физика или математика, състезание по физика на факултета.

Специфичното за обучението по тази специалност е силно застъпената практическа подготовка под формата на практикуми и лабораторни упражнения, гаранция за успешна професионална реализация.

Осигурени са стажове и практики във водещи компании в областта с възможност за оставане на работа при успешно завършване на бакалавърската програма. Те ще могат да извършват производствено-технологична дейност, да заемат изпълнителски, ръководни и други длъжности в областта на автомобилната електроника, електронното инженерство и телекомуникациите.

Обучението се извършва по съвременни уеб-базирани методи в собствена интернет-базирана среда DIPSEIL, което дава възможност на студентите да работят и учат едновременно. След завършването на бакалавърската програма студентите могат да продължат обучението си в образователно-квалификационна степен "Магистър" във факултета по физика и инженерни технологии на ПУ, в други факултети на университета или в друго висше училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама