Атентаторът от Суруч е турски гражданин

14:15, 22 юли 15 / Свят 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свързан с „Ислямска държава" 20-годишен турски гражданин е извършил терористичния атентат в населения предимно с кюрди турски град Суруч до границата със Сирия, обяви турски представител, цитиран от „Франс прес".

След като резултатът от ДНК тестовете излезе, ние потвърждаваме, че извършителят е 20-годишен мъж, който е регистриран в областта Адъяман в югоизточна Турция, каза източникът.

Атентаторът е турски гражданин, който е пътувал нелегално до Сирия през 2014 година и е бил замесен с терористичната организация „Ислямска държава“.

Припомняме, в понеделник най-малко 32-ма политически активисти и доброволци загинаха, а над 100 бяха ранени при терористичен акт в културен център в Суруч до границата със Сирия. Турските власти смятат, че това е дело на „Ислямска държава".

Турските власти също разследват дали е имало втори атентатор самоубиец в Суруч. Открит е трупът на жена, който не може да бъде идентифициран. По-рано местни медии съобщиха, че атентаторът е 18-годишна жена.

Междувременно, агенция АР съобщи, че според Анадолската информационна агенция, турските власти са блокирали достъпа до „Туитър“, за да попречат на споделянето на снимки от терористичния удар в Суруч, както и призиви за протести срещу правителството, което допуска подобни атаки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама