Станишев, Йотова и Пирински откриват евроофис в Бургас

07:49, 27 юли 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима евродепутати от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент пристигат днес в Бургас. Това са Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински. От 11.00 часа те ще открият Европейски информационен офис "Солидарност" на Делегацията на българските социалисти в Брюксел. Той ще се намира на ул. „Фердинандова“ № 60, където е и централата на БСП в черноморския град.

Събитието става само ден след пленума на Българската социалистическа партия в София, на който бяха утвърдени кандидатите за кметове на левицата за предстоящите местни избори тази есен. За Бургас това е председателят на общинската структура на партията Евгений Мосинов. Твърде е възможно високопоставените гости да не са избрали случайно днешната дата за посещението си в морския град, коментират запознати с партийните дела. Вероятно Станишев и сие ще се опитат да стегнат редиците на местните социалисти, след като на конгреса на бургаската структура на 11 юли станаха очевидни вътрешнопартийните противоречия. 

Въпреки че Мосинов бе предложен за кандидат-кмет, то в подреждането на листата за общински съветници той се оказа едва на трето място с еднакъв брой гласове с Живко Господинов. Лидерското му място този път бе заето от председателя на Областния съвет на БСП Николай Тишев, а повече гласове от адвоката получи дори Чанко Мирчев. Това засегна самолюбието на Мосинов, който публично оповести разочарованието си от своите съпартийци, от които очаквал по-сериозна подкрепа.

Да оправя нещата в Бургас вероятно ще се заеме лично Сергей Станишев, с чиято дума, въпреки че на хартия вече не е председател на БСП, е ясно, че продължават да се съобразяват всички в столетницата. А необходимото вътрешнопартийно обединение на бургаските социалисти е повече от наложително, за да не претърпят те абсолютен погром на вота през октомври в Бургас, в който съперниците от ГЕРБ начело с настоящия кмет и кандидат за нов мандат Димитър Николов се смятат за фаворити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама