Разследването срещу кмета на Хасково отива в Пловдив

08:47, 27 юли 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследването срешу кмета на Хасково Георги Иванов, което бе образувано в средата на юни, се поема от прокуратурата в Пловдив, научи Topnovini.bg. Решението досъдебното производство да не се наблюдава от окръжните обвинители в Хасково е взето преди няколко дни.

На 15 юни от Върховна касационна прокуратура разпространиха съобщение, че срещу Георги Иванов е започнало досъдебно производство за престъпление по служба, във връзка с обект „Стадион Хасково“.

Разследването срещу Иванов е за това, че в периода месец юни – месец декември 2014 година в Хасково, като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково, се казваше в информацията.

Ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект „Стадион Хасково“, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените СМР по ремонта. Ще бъдат назначени съдебно – икономическа и инженерно - строителна експертизи.

Тогава пред журналисти Георги Иванов заяви: "Това за мен е ежедневие. Откакто съм кмет, срещу мен са образувани 74 преписки, всички са прекратени. Имам и две оправдателни присъди". Според него това било поредният предизборен шантаж заради предстоящия местен вот от тази есен. Сами ще разберете кому е нужно и кой стои зад това, каза още той.

Мотивът за прехвърлянето на разследването в Пловдив, е съмнението, че обвинителите в Хасково няма да проведат качествено разследване, твърдят запознати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама