Три шуменски състава участваха в Празник на меда в град Елена

09:26, 27 юли 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вокална група "Медени гласове" към НЧ "Напредък 1869" и ТД "Мадарски конник" с художествен ръководител Наташа Христова участва в  "Медена седянка по еленски", която се организира от Община Елена за втора поредна година, съобщи областният председател на шуменските пчелари Даниела Челебиева.

В празника на еленския мед се изявиха още два шуменски състава - група „Втора младост”, с ръководител Светла Александрова от Дом за стари хора в Шумен, а Трио "Фолк Магия" се представи с “Концерт под звездите”.

Паралелно с концертните изяви бе проведен научно-практическия семинар по пчеларство в голямата зала на Община Елена, в който се включи група от 5-ма шуменски пчелари от Общинската пчеларска организация "Свещеник Иван Дочев 1904" към Сдружение "Съюз на българските пчелари".

Богатата празнична програма бе съпътствана и от двудневна изложба-базар на пчелен мед и пчелни продукти с участието на 10-ина пчелари от страната, ателиета, работилници, детски конкурси и игри, а в изработването на вълнен килим с изображение на тръвнен кошер, пчелички и цветя се изявиха със своите умения и шуменци, добави Челебиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама