Плевенските енергетици излязоха на мирен протест

10:00, 27 юли 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На мирен протест излязоха днес в 9 часа работещите в „Топлофикация - Плевен“ ЕАД. Той се проведе пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Енергетиците ще излязат на мирен протест утре и в сряда по същото време и на същото място.

Поводът за тяхното недоволство са готвените промени в Закона за енергетиката в частта му за създаване на фонд "Сигурност на електроенергийната система". Този фонд трябва да компенсира недостига на средства за покриване на разходите на Обществения доставчик – НЕК - ЕАД чрез вноски, които да бъдат в размер на 5 % от месечните приходи от продадена електрическа енергия на всички производители на електрическа енергия.

„Тази такса е жив рекет, тъй като тя ще намали изключително много финансовите резултати на дружеството“, е позицията на изп.директор на дружеството инж. Иван Гетов, който подкрепя протеста на плевенските енергетици.

Ще припомним, че миналия четвъртък от 13 до 14 часа се проведе мълчалив протест на работещите в ТЕЦ-Плевен. Те се събраха пред входа на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама