Варненци трупат тен с домашните си любимци

11:22, 27 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци масово ходят на плаж с четириногите си любимци, сигнализира на редакционната ни поща възмутена читателка, пожелала анонимност. На малката ивица в местността "Траката" тя е заснела две кучета, едното от които е голямо и препуска без намордник, пише варненката до Topnovini.bg.

Разхождането на кучета по плажа е нарушение на общинската наредба за обществения ред и се наказва с акт за административно нарушение и глоба. Подобно е положението и на градската ивица, където миналата седмица плажният екип на Topnovini.bg засне край ІІІ буна плуващи във водата домашни любимци.

Животните обаче също имат права, а повечето кучета обожават да играят на плажа и да плуват в морето. Затова преди да глобява, общината може да помисли за обособяването на зооплаж, казват стопани на кучета.

"Траката" е едно от подходящите за целта места, защото този плаж е безстопанствен и неохраняем. Той граничи с вип-плажа на резиденция "Евксиноград", достъпът до който е възпрепятстван с буна. Акваторията пред ивицата, която остава южно от преградното съоръжение и е предпочитана от много летовници, е опасна за плуване. Там няма спасители и флагова сигнализация, а морето крие сериозни рискове.

Преди 2 години именно на този плаж смъртта си намери приснопаметният Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. 

Уважаеми читатели, очакваме вашите сигнали и снимки на редакционната ни поща: [email protected]. Анонимността Ви е гарантирана, освен ако изрично не сте поискали обратното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама