"Карта към звездите" и "Хектор и търсенето на щастието" на филмовите нощи в Пловдив

11:26, 27 юли 15 / Култура 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Карта към звездите" и "Хектор и търсенето на щастието" са заглавията, които предлага летният кинофестивал "Филмови нощи във Филипополис" на пловдивчани днес.

Обаятелната Джулиан Мур ще възпламени лятно кино "Орфей" от 21.15 часа с ролята си в "Карта към звездите" на Дейвид Кроненберг. Тя играе колкото трогателна, толкова и смахната кинозвезда в история за обратната страна на Хуливуд в цялата й жестокост.

Филмът е с участието и на Джон Кюсак, Робърт Патинсън, Ниам Уилсън.

Късната прожекция от 23,20 часа е на великолепния "Хектор и търсенето на щастието". Режисьорът  Питър Челсъм създава филма по книгата на Франсоа Льолор.

"Смешен и проникновен филмът разказва за психиатър, на когото му липсва житейски опит и затова решава да предприеме епично пътешествие с цел да открие какво прави хората щастливи. Потиснат от нарастващата си неспособност да се грижи за пациентите си и чувстващ се задушен във връзката с перфектната си приятелка Клара, Хектор копнее за нови преживявания, чрез които се надява да промени подхода си към живота и любовта. Един ден той внезапно заявява, че зарязва всичко – включително и Клара, за да обикаля света в търсене на щастието. Така Хектор попада на хора, места и перспективи, които го променят завинаги", разказват организаторите.

Билети се продават на касата на лятно кино "Орфей".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама